Kuzu Fırın Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Fırın TarifiKuzu Fırın Tarifi Malzeme: 1 kg kuzu budu 1 bardak domates suyu 1 çay kaşığı karabiber bir miktar tuz Hazırlanışı: Kuzu etini yıkayıp kuruluyanız, karabiberi üzerine sürerek derin servis tabağına koyunuz Diğer taraftan domates suyuna tuzu ilâve ederek karıştırınız ve etin üzerine döküp fırına sürünüz Orta hararette 45 dakika pişiriniz Bu arada her 15 dakikada bir fırını açarak sosu etin üzerinde gezdiriniz İstenilen tarzda servis yapınız |
Kuzu Fırın Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Fırın Tarifine kolaymis (: yika, kurula, sosla, firina sur afiyet olsun |
Kuzu Fırın Tarifi |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Fırın TarifiKuzu Fırın Tarifi 1 adet kuzu kolu 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 1/4 paket margarin Yeterince tuz, karabiber ve kekik Kuzu etini, dörde böldüğümüz kuru soğan ile haşlayalım Et haşlanınca, kenarlı bir tepsiye çıkartalım Salçayı, erittiğimiz margarin yağında birazcık kavurup yeterince tuz, karabiber, kekik ve eti haşladığımız sudan ilave edip kaynatalım Biraz kaynattıktan sonra hazırladığımız bu karışımı tepsiye koyduğumuz etin yarı hizasına kadar dökelim Önceden ısıttığımız fırında etin kızarmasını bekleyelim Eti ters yüz edip sosun içinde kalan kısmının da kızarmasını sağlayalım Eti fırından çıkartıp parçalara ayırdıktan sonra kendi sosuyla servis yapalım |
|