![]() |
Kuzu Fırın Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Fırın TarifiKuzu Fırın Tarifi Malzeme: 1 kg kuzu budu 1 bardak domates suyu 1 çay kaşığı karabiber bir miktar tuz Hazırlanışı: Kuzu etini yıkayıp kuruluyanız, karabiberi üzerine sürerek derin servis tabağına koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Fırın Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Fırın Tarifine kolaymis (: yika, kurula, sosla, firina sur afiyet olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuzu Fırın Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Fırın TarifiKuzu Fırın Tarifi 1 adet kuzu kolu 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 1/4 paket margarin Yeterince tuz, karabiber ve kekik Kuzu etini, dörde böldüğümüz kuru soğan ile haşlayalım ![]() Et haşlanınca, kenarlı bir tepsiye çıkartalım ![]() Salçayı, erittiğimiz margarin yağında birazcık kavurup yeterince tuz, karabiber, kekik ve eti haşladığımız sudan ilave edip kaynatalım ![]() Biraz kaynattıktan sonra hazırladığımız bu karışımı tepsiye koyduğumuz etin yarı hizasına kadar dökelim ![]() Önceden ısıttığımız fırında etin kızarmasını bekleyelim ![]() Eti ters yüz edip sosun içinde kalan kısmının da kızarmasını sağlayalım ![]() Eti fırından çıkartıp parçalara ayırdıktan sonra kendi sosuyla servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
|