![]() |
Portakallı Alabalık (Mikrodalga) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Alabalık (Mikrodalga) TarifiPortakallı Alabalık (mikrodalga) 4 alabalık (her biri yaklaşık 500 g; fileto çıkarılıp, derileri alınmış) 2 portakal (birinin kabuğu rendelenip, suyu sıkılmış; öbürü bütün bırakılmış) 2 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 kg ıspanak (ayıklanıp, yıkanmış; ama süzdürülmemiş) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt havluyla kurulayarak, bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() Bu arada, ıspanakların yarısını ve sarımsakların yarısını ateşe dayanıklı bir kaba koyup, kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek, karışımı 3 dakika pişirin ![]() ![]() Bütün portakalın kabuğunu beyaz zarlarını da alarak soyup, keskin bir bıçakla dış zarlarını da alarak, dilimleyin ![]() Tepsideki balık filetolarını mutfak tezgâhı üstüne aktarıp, her filetoyu üç parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Tepside kalan pişme suyunu küçük bir ateşe dayanıklı kaba süzüp, kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek, su yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) bekletin ![]() ![]() Ispanakları tek kat halinde bir fırın kabına yerleştirip, üstüne tabaktaki balık parçalarını koyun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|