Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, mikrodalga, portakallı, tarifi

Portakallı Alabalık (Mikrodalga) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Alabalık (Mikrodalga) Tarifi



Portakallı Alabalık (mikrodalga)

4 alabalık (her biri yaklaşık 500 g; fileto çıkarılıp, derileri alınmış)
2 portakal (birinin kabuğu rendelenip, suyu sıkılmış; öbürü bütün bırakılmış)
2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 kg ıspanak (ayıklanıp, yıkanmış; ama süzdürülmemiş)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt havluyla kurulayarak, bir kenara bırakın 20 cm çapındaki bir fırın tepsisine rendelenmiş portakal kabuğu, portakal suyu ve arpacık soğanları koyup, iyice karıştırın Balık filetolarının her iki yanlarını bu karışıma bulayıp, tepsiyi oda sıcaklığında 30 dakika bekletin
Bu arada, ıspanakların yarısını ve sarımsakların yarısını ateşe dayanıklı bir kaba koyup, kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek, karışımı 3 dakika pişirin Kabı fırından alıp, karışımı bir tabağa çıkararak, aynı işlemleri kalan ıspanaklar ve kalan sarmısaklarla yineleyin
Bütün portakalın kabuğunu beyaz zarlarını da alarak soyup, keskin bir bıçakla dış zarlarını da alarak, dilimleyin
Tepsideki balık filetolarını mutfak tezgâhı üstüne aktarıp, her filetoyu üç parçaya bölün Bu parçaları kılçık bölümü üste gelecek ve kuyruk bölümü ortada kalacak biçimde sarın Tepsideki karışıma tuzu ve karabiberi ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, üstüne sarılmış balık parçalarını yerleştirin ve tepsiyi % 100 ısıtılmış fırına vererek, 5 - 7 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp, balıkları delikli kepçeyle bir tabağa çıkarın
Tepside kalan pişme suyunu küçük bir ateşe dayanıklı kaba süzüp, kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek, su yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) bekletin Tereyağını ekleyip, 2 dakika daha fırında beklettikten sonra, kabı fırından alarak bir kenara bırakın
Ispanakları tek kat halinde bir fırın kabına yerleştirip, üstüne tabaktaki balık parçalarını koyun Her birinin üstüne de 1 portakal dilimi koyup, kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek, 90 saniye ısıtın Kabı fırından alıp, üstüne öbür kaptaki tereyağlı sosu gezdirerek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.