![]() |
Patatesli Kebap Tarifi ( Şanlıurfa ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patatesli Kebap Tarifi ( Şanlıurfa )Patatesli Kebap Tarifi ( Şanlıurfa ) Malzemeler 4 orta boy patates, 1 kg orta yağlı koyun kıyması, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı kırmızıbiber, 1 kg odun kömürü, 1 tatlı kaşığı tuz ![]() Hazırlanışı Patatesler yıkanır, yumuşayıncaya kadar haşlanır ![]() Kabukları soyulup iyice yoğrulur ![]() ![]() Kırmızıbiber de eklenip iyice karıştırılır ![]() Ateş yakılarak mangalda kömürlerin kor olması sağlanır ![]() Kebap şişleri alınıp kıymadan bir miktar şişe sıka sıka yayılır ![]() ![]() Kebap şişleri ateşe konur, her iki tarafının iyice pişmesi sağlanır ![]() Kebaplar, şişlerden şeklini muhafaza edecek şekilde çekilir ![]() Sıcak servis yapılmalıdır ![]() Not: İnce doğranmış maydanoz, yeşil soğan karışımı ile ikram edilebilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|