Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ingiliz, kaz, tarifi, usulü

İngiliz Usulü Kaz Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İngiliz Usulü Kaz Tarifi



İngiliz Usulü Kaz Tarifi

4-4,5 kg'lık 1 kaz (temizlenip tüyleri yakılarak pişmeye hazırlanmış)
1 limon (4'e bölünmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Harcı:
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
2 büyük soğan (ince doğranmış)
8 adaçayı yaprağı (kaynar suya batırılıp doğranmış) ya da 3 tatlı kaşığı kuru adaçayı
250 gr (4 su bardağı) taze ekmek içi
2 büyük yeşil, ekşi elma (kabukları soyulup sert kısımları çıkarüarak ufak ufak doğranmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2 yumurta (iyice çırpılmış)
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
1 limonun suyu

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230 °C) getirip ısıtınız
Kazın her yanını çatalla delip derisini üç limon dilimiyle ovarak dördüncü dilimi karın boşluğuna sıkınız Tuz ve biberi de her yanına sürerek, kazı bir kenara bırakınız
Harcı yapmak için, yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ekleyip arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar yumuşayıp pembeleşinceye kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp soğanları ve içinde piştikleri yağı orta boy bir kaseye boşaltınız
Adaçayı, ekmek içi, elma, tuz, biber, yumurta, limon kabuğu ve limon suyunu kaseyi ekleyiniz
Madeni bir kaşıkla harcı kazın içine doldurup yarığı iplikle dikerek kapayınız
Kazı, rosto tepsisinin içine yerleştirilmiş ızgaranın üstüne, göğüs kısmı üste gelecek biçimde yerleştirerek, fırında 15 dakika pişiriniz Fırının sıcaklığını azaltıp (180 C 2,5-3 saat daha (tepsideki yağları sık sık alarak) pişiriniz (Kazı, pişirme süresinin yansında sırt üstü çeviriniz Kazın pişip pişmediğini anlamak için buduna keskin bir bıçağın ucunu batırınız Buttan akan su renksizse kaz pişmiş demektir)
Kazı fırından çıkarıp iplikleri çıkararak attıktan sonra, sıcak servis tabağına yerleştirip hemen servis ediniz

Not: İngiliz usulü kazı, fırında patatesle servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.