![]() |
Alibaba Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alibaba Kebabı TarifiAlibaba Kebabı Tarifi 500 gr ![]() 1 adet kuru soğan 1 su bardağı bezelye 4 adet yufka 1 kg ![]() 8 diş sarımsak 1 çorba kaşığı kekik 1 çorba kaşığı domates salçası 1/4 paket margarin Yeterince tuz, karabiber ve kırmızı pul biber Kızartmak için: Sıvıyağ Kuşbaşı kesilmiş tas kebaplık kuzu veya dana etlerini, ince kıydığımız kuru soğan ile margarin yağında kavurup salçasını ve suyunu ilave ederek, tas kebap gibi pişirelim ![]() Piştikten sonra, etleri salçasından ayırıp, ufak ufak didikleyelim ![]() ![]() ![]() Yufkaları dörde bölelim ![]() ![]() Yufkaları önce sigara böreği gibi yuvarlayıp sonra kendi etraflarında yuvarlak dolayarak uç kısımlarına da birer kürdan tutturalım ![]() İstersek tavada sıvıyağda, istersek de fırında kızartalım ![]() ![]() Sarımsakları, bir tutam tuz ile dövdükten sonra, çırptığımız yoğurda katıp karıştıralım ![]() Tabağa önce kızarttığımız Ali Baba Kebabını, üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu bolca koyduktan sonra, en üste de ayırdığımız et salçasından sıcak olarak 1-2 kaşık gezdirip servis yapalım ![]() Not: Serpeceğimiz kırmızı pul biber renk ve lezzet katar ![]() |
![]() |
![]() |
|