Güveçte Sığır Kuşbaşı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Sığır Kuşbaşı TarifiGüveçte Sığır Kuşbaşı Tarifi 1,5 kg sığır eti (kuşbaşı doğranmış) 90 gr (3/4 su bardağı) un (1+1/2 tatlı kaşığı tuz + 1 tatlı kaşığı karabiberle karıştırılmış) 125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı 6 orta boy soğan (ince doğranmış) 6 havuç (kazınıp, 5 cm boyunda doğranmış) 1+1/2 su bardağı et suyu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Kuşbaşı etleri baharatlı una bulayıp, bir kenara bırakınız Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170" C) getirip, ısıtınız Büyük bir güvece 4 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz Yağ kızınca etleri koyup, arasıra çevirerek 7-8 dakika, her yanları açık kahverengi bir renk alana kadar kavurunuz Delikli kepçeyle, etleri bir tabağa çıkarınız Kalan 4 çorba kaşığı tereyağı tencereye koyup eritiniz Yağ kızınca soğanları koyup 5-6 dakika, arasıra karıştırarak, soğanlar iyice yumuşayıp pembeleşinceye kadar pişiriniz Havuçları ekleyip, karıştırmaya devam ederek 3 dakika daha, havuçlar kahverengileşmeye başlayana kadar pişiriniz Et suyunu ekleyip, tuz, karabiber, limon kabuğu rendesi ve baharat torbasını kattıktan sonra, iyice karıştırıp kaynamağa bırakınız Kaynayınca etleri ekleyip iyice karıştırarak, güveci ateşten alınız Güvecin üstünü kapatıp, fırına sürerek 2-2,5 saat, etler iyice yumuşayana kadar, arasıra karıştırarak pişiriniz Güveci fırından alıp, baharat torbasını çıkarıp atarak, servis ediniz |
|