Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebap, soğanlı, tarifi, şanlıurfa

Soğanlı Kebap Tarifi ( Şanlıurfa )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanlı Kebap Tarifi ( Şanlıurfa )



Soğanlı Kebap Tarifi ( Şanlıurfa )

Malzemeler
2 kg ceviz büyüklüğünde soğan
1 kg Orta yağlı kıyma
1 kg odun kömürü
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Kömür mangala konup yakılır kayılmaya bırakılır
Soğanların en üst kabukları soyulur ve soğanların iki başı kesilir
Et bir kaba alınır, tuz konarak iyice yoğrulur
Kebap şişi alınır soğanlardan biri çevrilerek şişe saplanır ceviz büyüklüğünde etten bir parça alınıp avuç ortasında yuvarlanarak soğanın yanına ortasından saplanır
Şiş tamamlanıncaya kadar işleme devam edilir bütün şişlere aynı işlem uygulanır
Sıcakken şişlerden çekilerek çıkarılır Sırasının bozulmamasına dikkat edilmelidir
Sıcakken ikram edilmelidir,
Soğanlı kebap, nar pekmezli bostana, ince doğranmış maydanoz ve yeşil soğan karışımı ile ikram edilir

Not: Soğanlar şişe saplanırken çevrilmelidir, aksi takdirde çatlar ve pişerken şişten düşerler Urfa'da bütün kebap çeşitleri açık ekmekle veya bazlama ile dürüm yapılarak yenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.