![]() |
Soğanlı Kebap Tarifi ( Şanlıurfa ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğanlı Kebap Tarifi ( Şanlıurfa )Soğanlı Kebap Tarifi ( Şanlıurfa ) Malzemeler 2 kg ceviz büyüklüğünde soğan 1 kg Orta yağlı kıyma 1 kg odun kömürü 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Kömür mangala konup yakılır kayılmaya bırakılır ![]() Soğanların en üst kabukları soyulur ve soğanların iki başı kesilir ![]() Et bir kaba alınır, tuz konarak iyice yoğrulur ![]() Kebap şişi alınır soğanlardan biri çevrilerek şişe saplanır ceviz büyüklüğünde etten bir parça alınıp avuç ortasında yuvarlanarak soğanın yanına ortasından saplanır ![]() Şiş tamamlanıncaya kadar işleme devam edilir bütün şişlere aynı işlem uygulanır ![]() Sıcakken şişlerden çekilerek çıkarılır ![]() ![]() Sıcakken ikram edilmelidir, Soğanlı kebap, nar pekmezli bostana, ince doğranmış maydanoz ve yeşil soğan karışımı ile ikram edilir ![]() Not: Soğanlar şişe saplanırken çevrilmelidir, aksi takdirde çatlar ve pişerken şişten düşerler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|