![]() |
Tiritli KöFte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tiritli KöFte TarifiTiritli Köfte MALZEMELER 1 Su Bardagi Nohut 1 Tatli Kasigi Tereyagi 1 Tatli Kasigi Margarin 100 gr Kuzu Eti 1 Çorba Kasigi Salça 1 Adet Sogan Hamur Için: 1 Çay Bardagi Ince Bulgur 50 gr Çok Çekilmis Kiyma 2 Adet Yumurta 5 Çorba Kasigi Kiyilmis Ceviz Tuz, Karabiber YAPILIŞ TARİFİ Öncelikle bir gece önceden 1 su bardagi nohutu derin bir kaba alip,islatin ![]() ![]() Bol suda haslayin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur için;1 çay bardagi ince bulgur ve kiymayi karistirin ![]() ![]() ![]() ![]() Kiymayi tereyagi ile tavaya alip, çevirerek kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tiritli köftenin hamurunu ceviz büyüklügünde açin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tiritli KöFte Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tiritli KöFte TarifiTiritli Köfte Tarifi Malzemeler 1/2 kg parça et, 1 su bardağı ıslatılmış nohut, 1 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak, Yuvalak malzemesi (bkz boranı yuvarlak) 1 tatlı kaşığı tuz ![]() Hazırlanışı Et ve nohut 3-4 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar 2-30 dakika haşlanır ![]() Yuvalaklar süzgece alınır ![]() Sarımsaklar soyulur, tuz ile döğülüp yoğurda katılır, bir tavaya alınır ![]() Yemekten bir kepçe alınır yuvalak'a konur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|