Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köfte, tarifi, tiritli

Tiritli KöFte Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tiritli KöFte Tarifi



Tiritli Köfte

MALZEMELER
1 Su Bardagi Nohut
1 Tatli Kasigi Tereyagi
1 Tatli Kasigi Margarin
100 gr Kuzu Eti
1 Çorba Kasigi Salça
1 Adet Sogan
Hamur Için:
1 Çay Bardagi Ince Bulgur
50 gr Çok Çekilmis Kiyma
2 Adet Yumurta
5 Çorba Kasigi Kiyilmis Ceviz
Tuz, Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Öncelikle bir gece önceden 1 su bardagi nohutu derin bir kaba alip,islatinBir gece bu sekilde bekletin
Bol suda haslayin 1 tatli kasigi tereyagi ve margarini tavada eritip,etleri,etleri bu yagda karistirarak soteleyin Yemeklik dogranmis sogan ve 1 çorba kasigi salçayi ekleyin Bir miktar su ilave edip kisik ateste iyice pisirin Tuz ve nohutlari da tencereye ilave edinTencereyi ocaktan alin
Hamur için;1 çay bardagi ince bulgur ve kiymayi karistirin Su ilave edip, yogurun Tuzunu ekleyin Yogurmanin sonuna dogru hamura tek tek yumurtalari kirin
Kiymayi tereyagi ile tavaya alip, çevirerek kavurun Içine bir tutam tuz ve karabiber katin Sogan ile margarini ayri tavada kavurun Daha sonra ikisini bir tavaya aktarip, beraberce kavurun Içine, ikiye yada dörde bölünmüs cevizler ilave edin Yagin donmasi için bekletin
Tiritli köftenin hamurunu ceviz büyüklügünde açin Içini hazirlayip, donmaya biraktiginiz et ile doldurun Ayrica hazirladiginiz hamurun bir kismini nohut seklinde yuvarlayip yemege eklemek için hazirlayin Yemek pistikten sonra nohut büyüklügünde hamurlar ve ceviz büyüklügündeki et ile doldurulan hamuru yenmege ekleyin Sicak olarak servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla

Tiritli KöFte Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tiritli KöFte Tarifi



Tiritli Köfte Tarifi

Malzemeler
1/2 kg parça et,
1 su bardağı ıslatılmış nohut,
1 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
Yuvalak malzemesi (bkz boranı yuvarlak)
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Et ve nohut 3-4 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar 2-30 dakika haşlanır
Yuvalaklar süzgece alınır
Sarımsaklar soyulur, tuz ile döğülüp yoğurda katılır, bir tavaya alınır
Yemekten bir kepçe alınır yuvalak'a konur Sarımsaklı yoğurt dökülerek sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.