![]() |
Kayzer Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayzer Yahnisi TarifiKayzer Yahnisi Tarifi 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 750 gr dana eti (kuşbaşı doğranmış) 2 su bardağı et suyu 1 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 orta boy patates (kabukları iri zar biçiminde soyulup doğranmış) 3 çorba kaşığı rafine yağ 2 büyük soğan (halka halka doğranıp ayrılmış) 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Lokmalar: 250 gr (2 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz kahve kaşığının ucuyla hindistancevizi 2 yumurta (hafifçe çırpılmış) 150 gr (3/4 su bardağı) süt Orta boy, ateşe dayanıklı bir cam kapta, yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Et suyu, defne yaprağı, sirke, tuz ve biberi ekleyip iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada lokmaları hazırlamak için un, tuz ve hindistancevizini büyük bir kaseye eleyip, çatalla karıştırarak yumurtaları una yediriniz ![]() ![]() ![]() Büyük bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatınız ![]() ![]() ![]() Delikli kepçeyle lokmaları çıkarıp büyük bir kaseye koyunuz ![]() ![]() Yahni pişince kasedeki lokmaları katıp 10 dakika daha pişiriniz ![]() Bu arada, orta boy bir tavada rafine yağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() Yahniyi ateşten alıp bir servis tabağına boşaltınız ![]() ![]() Not: Alman mutfağının bu çok beğenilen yahnisini çeşitli sebzeler, özellikle de lahana ya da brüksellahanasıyla servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|