![]() |
Tencerede Tike Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tencerede Tike Kebabı TarifiTencerede Tike Kebabı Yapılışı Mazemeleri Tencerede Tike Kebabı Sahrap Soysal Malzemeler 500 gr kuşbaşı et 4 adet ince uzun patlıcan Etin terbiyesi için; 4 diş dövülmüş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz karabiber 1 çay kaşığı kimyon yenibahar Sos için; 2 adet orta boy kuru soğan 5-6 adet orta boy domates 3-4 adet yeşil sivribiber 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı (30 gr tereyağı da kullanabilirsiniz) 2 çay kaşığı tuz karabiber 2 yemek kaşığı nar ekşisi (1/2 adet limonun suyu da olur) Hazırlanışı Kuşbaşı kuzu etin in terbiye sosu için; dövülmüş sarımsak, salça, zeytinyağı, tuz, kimyon ve biberleri derin bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() Patlıcanları yıkayıp saplarını kestikten sonra alacalı soyun ve uzunlamasına ikiye bölün ![]() Patlıcanları iyice kurulayın ![]() ![]() Geniş bir teflon tavaya ya da yanmaz yapışmaz tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup orta ısılı ateşte kızdırın ![]() Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; zeytinyağınn başka bir geniş tavaya koyup orta ısılı ateşte kızdırın ![]() ![]() ![]() Tuz, karabiber, soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri katıp kaynatın ![]() ![]() Hazırladığınız bu sosu çöpşişlerin üzerine gezdirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|