Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alman, kaygana, kıymalı, tarifi, usulü

Alman Usulü Kıymalı Kaygana Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Usulü Kıymalı Kaygana Tarifi



Alman Usulü Kıymalı Kaygana Tarifi

125 gr (1 su bardağı) un
1 kahve kaşığı tuz
1 yumurta
1 yumurtanın sarısı
125 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) süt
2 tatlı kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Harcı:
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
2 orta boy soğan (ince doğranmış)
750 gr dana kıyması
75 gr mantar (ince dilimlenmiş)
125 gr (1/2 su bardağı) krema
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Kayganayı hazırlamak için un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz Ortasını çukurlaştırıp 1 yumurta ve 1 yumurta sarısını içine koyunuz Yumurtalara 1 çorba kaşığı süt katıp tahta kaşıkla karıştırınız Yavaş yavaş kalan sütün yarısını akıtarak yediriniz
Kalan sütü katıp, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla çırpınız Kasenin üstünü örtüp, serin bir yerde 30 dakika bekletiniz Bu arada harcı hazırlamak için, büyük bir tencerede yağı kızdırınız Yaz kızınca soğanları koyup 6-7 dakika, renkleri pembeleşene kadar kavurunuz
Kıymayı katıp iyice karıştırarak 10 dakika, rengi kahverengi olana kadar kavurduktan sonra, mantarları ekleyip 5 dakika daha pişiriniz Kıymanın bırakmış olduğu suyu kaşıkla elden geldiği kadar boşaltınız
Tencereye krema, tuz, biber ve maydanozu katıp kapağmı kapatarak ağır ateşte 20 dakika, ara-sıra karıştırarak pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp harcı sıcak tutunuz Orta boy bir tavayı orta ateşte kızdırıp, bir tatlı kaşığı yağla hafifçe yağlayınız Kaygana bulamacının yarısını akıtıp, tavayı döndürerek bulamacı her yanına aynı ölçüde yayınız 2 - 3 dakika, kaygananın altı kızarana kadar pişiriniz Spatulayla çevirerek öteki yüzünü de 2 dakika pişiriniz
Kayganayı ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp sıcak tutunuz
Tavayı kalan tatlı kaşığı yağla yeniden yağlayıp, içine kalan bulamacı dökünüz 2-3 dakika kızartıp spatulayla çeviriniz
Kıymalı harcı üstüne döşeyip önce pişirdiğiniz kayganayı en üste kapatınız Tavayı ateşten alıp kayganayı bir servis tabağına kaydırınız
Dilim dilim keserek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.