Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pirzolası, rokforlu, sığır, tarifi

Rokforlu Sığır Pirzolası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rokforlu Sığır Pirzolası Tarifi



Rokforlu Sığır Pirzolası Tarifi

1 kg sığır pirzolası (4 parça halinde; her biri çaprazlamasına 2'ye bölünmüş)

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı krema

90 gr rokfor peyniri (ufalanmış)

Önce, ızgaranızı kızdırınız Küçük bir tencerede tereyağın yarısını (2 çorba kaşığı) orta ateşte eritiniz Tencereyi ateşten alıp, erimiş tereyağı bir fırçayla etlerin üstüne sürerek, tuz ve biberi serpiniz

Etleri ızgaraya yerleştirip, her iki yanlarını 2'şer dakika ızgara ediniz Ateşi kısıp, her iki yanlarını 2'şer dakika daha pişiriniz (Bu ızgara süresi az pişmiş et içindir; iyi pişmiş istiyorsanız, süreleri iki kat artırmak gerekir) Pirzolaları ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz

Küçük bir kasede, kalan 2 çorba kaşığı tereyağı, kremayı ve rokfor peynirini çatalla ezip karıştırınız Her pirzolanın üstüne, hazırladığınız bu ezmeden birer kaşık koyup, servis ediniz

Not: Rokforlu sığır pirzolasını, domates dilimleriyle süsleyip, yanında kızarmış patatesle servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.