![]() |
Rokforlu Sığır Pirzolası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rokforlu Sığır Pirzolası TarifiRokforlu Sığır Pirzolası Tarifi 1 kg sığır pirzolası (4 parça halinde; her biri çaprazlamasına 2'ye bölünmüş) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı krema 90 gr rokfor peyniri (ufalanmış) Önce, ızgaranızı kızdırınız ![]() ![]() ![]() Etleri ızgaraya yerleştirip, her iki yanlarını 2'şer dakika ızgara ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir kasede, kalan 2 çorba kaşığı tereyağı, kremayı ve rokfor peynirini çatalla ezip karıştırınız ![]() ![]() Not: Rokforlu sığır pirzolasını, domates dilimleriyle süsleyip, yanında kızarmış patatesle servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|