Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pirzolası, sığır, tarifi, tereyağlı

Tereyağlı Sığır Pirzolası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Sığır Pirzolası Tarifi



Tereyağlı Sığır Pirzolası Tarifi

1 kg sığır pirzolası (4 parça halinde; her biri çaprazlamasına 2'ye bölünmüş)

1 çorba kaşığı tabasko sos

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

2 çorba kaşığı su teresi (ince kıyılmış)

Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız

Her pirzola parçasına tabasko sosundan sürüp, üstlerine tuz ve karabiberi serpiniz Pirzolaları ızgaraya yerleştirip, her iki yanlarını 2'şer dakika pişiriniz Ateşi kısıp, her iki yanlarını 2'şer dakika daha ızgara ediniz (Bu ızgara süresinde etler az pişmiş olur; iyi pişmiş isterseniz, ızgara sürelerini iki kat artırmak gerekir)

Pirzolaları ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına diziniz

Küçük bir kasede tereyağı çatalla ezip, ince kıyılmış su teresini ekleyerek, iyice karıştırınız Her pirzolanın üstüne bir kaşık dolusu tereli tereyağı koyup, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.