![]() |
Tereyağlı Sığır Pirzolası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tereyağlı Sığır Pirzolası TarifiTereyağlı Sığır Pirzolası Tarifi 1 kg sığır pirzolası (4 parça halinde; her biri çaprazlamasına 2'ye bölünmüş) 1 çorba kaşığı tabasko sos 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı su teresi (ince kıyılmış) Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız ![]() Her pirzola parçasına tabasko sosundan sürüp, üstlerine tuz ve karabiberi serpiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Pirzolaları ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına diziniz ![]() Küçük bir kasede tereyağı çatalla ezip, ince kıyılmış su teresini ekleyerek, iyice karıştırınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|