Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
damat, paçası, tarifi, tekirdağ

Damat Paçası Tarifi ( Tekirdağ )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Damat Paçası Tarifi ( Tekirdağ )



Damat Paçası Tarifi ( Tekirdağ )

Malzemeler (6 kişilik)
1 adet tavuk göğsü
2 kaşık margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
3 adet hazır yufka
2 kaşık sirke

Tavuk eti ince ince ve küçük parçalar şeklinde doğranır, bir kap içinde ateşte bir miktar su ile haşlanır Yufka parçalara ayrılarak bir tepsiye dizilir ve çok kısa bir süre fırında kızartılır Fırından alınan yufkaların üzerine 1 bardak tavuk suyu dökülür ve yumuşamaları için 5 dakika tekrar ısınmış fırına konulup bekletilir Fırından alınan yufkaların üzerine haşlanmış tavuk parçaları dizilir Ayrı bir kapta, tavuk etinden elde edilen tavuk suyu, margarin, ezilmiş sarımsak, yoğurt, yumurta sarısı ve un mikserle çırpılır Ardından bir süre ateşte pişirilir Ateşten alınan karışıma sirke ilave edilir ve karıştırılır Hazırlanan bu sos tavuklu yufkaların üzerine dökülür İstenirse üzerine kızdırılmış tereyağ ve pul biber karışımı eklenebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.