Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, kayısı, piliç, tarifi

Kayısı Ve Cevizli Piliç Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Ve Cevizli Piliç Tarifi



Kayısı ve Cevizli Piliç

4 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanmış; yaklaşık 500 g)
250 g kuru kayısı
1 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
5 g (1 tatlı kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı hardal (tercihen taneli hardal)
2 çorba kaşığı ceviz içi (iri kırılmış)
1 taze soğan (ayıklanıp, 5 cm boyunda kesildikten sonra, ince şeritler halinde doğranmış)

Bir salata kâsesine tavuk suyunun 1/3'ü ve kuru kayısıları koyup, iyice karıştırdıktan sonra, bir kenara kaldırarak, 8 saat bekletin (aceleniz varsa, tavuk suyunun 1/3'ünü bir tencerede bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşten alarak, içine kayısıları koyun ve 10 dakika bekletin)
Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağı ve tereyağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı eritin Eriyince piliç göğüslerini koyup, renkleri hafifçe değişinceye kadar (yaklaşık 4 dakika) sote edin Sonra altüst edip, tuz ve karabiberi serperek, öbür yüzlerini de 4 dakika sote edin Kâsedeki kayısıları delikli kaşıkla bir tabağa çıkarıp, kâsede kalan karışımı ve kalan tavuk suyunu tavadaki piliç göğüslerinin üstüne boşaltın Sonra ateşi kısıp, piliç göğüsleri esmerleşinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Piliç göğüslerini delikli spatulayla bir tabağa çıkarıp, tabağı alüminyum folyoyla örterek, sıcak kalmalarını sağlayın Tavaya kayısıları ve arpacık soğanlarını koyup, kısık ateşte 2 dakika pişirin Sürekli çırparak salçayı ve hardalı karıştırıp, 3 dakika daha pişirin Tabaktaki piliç göğüslerini yeniden tavaya koyup, 1 - 2 dakika ısıtın Tavayı ateşten alıp, piliç göğüslerini bir servis tabağına yan yana yerleştirin Tavadaki sosu üstlerine boşaltıp, kayısıları göğüslerin iki yanında sıra halinde toplayın Üstlerine ceviz içi ve taze soğanları serpiştirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.