![]() |
Kayısı Ve Cevizli Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısı Ve Cevizli Piliç TarifiKayısı ve Cevizli Piliç 4 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanmış; yaklaşık 500 g) 250 g kuru kayısı 1 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 5 g (1 tatlı kaşığı) tuzsuz tereyağı 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 arpacık soğanı (ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı salça 2 tatlı kaşığı hardal (tercihen taneli hardal) 2 çorba kaşığı ceviz içi (iri kırılmış) 1 taze soğan (ayıklanıp, 5 cm boyunda kesildikten sonra, ince şeritler halinde doğranmış) Bir salata kâsesine tavuk suyunun 1/3'ü ve kuru kayısıları koyup, iyice karıştırdıktan sonra, bir kenara kaldırarak, 8 saat bekletin (aceleniz varsa, tavuk suyunun 1/3'ünü bir tencerede bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşten alarak, içine kayısıları koyun ve 10 dakika bekletin) ![]() Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağı ve tereyağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|