Kestaneli Hindi Budu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Hindi Budu TarifiKestaneli Hindi Budu Tarifi Hindi için: 4 adet hindi budu 50 gr kuşburnu marmeladı 10 gr salça Tuz Karabiber Dolgu İçin: 3 dilim ekmek 500 gr kestane 30 gr Antepfıstığı içi 100 gr tereyağı 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 sap kereviz 1 chili biberi 1 adet elma 1 çay kaşığı kurutulmuş adaçayı ve kekik 125 ml tavuk suyu Sos İçin: 1/2 kg tavuk kemiği (deri, sinir ve et parçaları) 200 ml tavuk suyu 20 gr domates salçası 1/2 demet fesleğen 10 gr kekik 1 adet havuç 1 adet soğan 1 sap pırasa 1 diş sarımsak 2 defne yaprağı 1 lt et suyu 10 gr nişast Hindi butlannın kemiklerini etten ayırmadan üste kalacak şekilde kasabınıza hazırlatın Kemiğin çıktığı boşluktaki etleri keskin bir bıçakla alarak dolduracağınız boşluğu biraz daha büyütün Etleri dolgu harcında kullanmak için bir kenara ayırın Butlara tuz, biber serpin ve bir kızartma tenceresinde yağ koymadan her tarafını kızartın Dolgu için: Ekmekleri küp doğrayıp 120''C'de ısıtılmış fırında kurutun Kerevizi, sarımsak, elma, biber ve soğanı küp doğrayın Kestanelerin üstüne çizik atıp hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve kabuklarını soyun 12 adet kestaneyi ayırıp, kalanını iri parçalara doğrayın 80 gr tereyağını tavada eritin Önce sarımsağı, sonra soğanı kavurun Kerevizi ekleyip 5 dakika daha kavurun Butları ve elmaları katıp kavurmayı sürdürün Kestaneler, fıstık ve küp doğradığınız biberi ilave edin Baharatlarla tatlandırın Ekmekleri ekleyip çevirin ve dolguyu soğumaya bırakın Butları doldurmadan önce tavuk suyunu ekleyip karıştırın Salça ve kuşburnu marmeladını kanştırıp butların üstüne sürün Dolguyu butların boşluklarına doldurun Kapaklı bir fırın kabına dizin, üstüne 20 gr tereyağını parça parça serpin 200°C'de ısıtılmış fırında; 45 dakika pişirin Butları fırın kabından çıkartın Kapta biriken sıvıyı ayrı bir kaba alın Butları tekrar fırına koyup sıcak muhafaza edin Sos için: Soğanı ve sebzeleri küp doğrayın Yeşillikleri iri kıyın Sarımsağı ezin Tavuk kemiklerini, butları kızarttığınız tencereye alıp kavurun Önce sarımsağı, ardından soğanı ilave edin Sebzeleri ekleyip kavurmayı sürdürün Tavuk suyunu ilave edin, sıvı yarıya ininceye kadar kaynatın Et suyunu ekleyin, karabiber, tuz ve defne yaprağı ilavesiyle su yarıya ininceye kadar tekrar kaynatın Sosu hafif soğuttuktan sonra tülbentten geçirin Sosu nişasta ile bağlayıp bir taşım kaynatın Fırın kabında biriken hindi suyunda, ayırdığınız kestaneleri çevirin Servis tabaklarına sos koyun Butları sosun üstüne yerleştirin Kestaneleri dizin Kestaneli hindiyi yanında patates püresi ile servis yapın
|
|
|
|