![]() |
Yoğurtlu Mostar Köftesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Mostar Köftesi TarifiYoğurtlu Mostar Köftesi Tarifi Malzemeler 500 gr az yağlı dana kıyma 1 adet büyük kuru soğan 5 ince dilim bayat ekmek içi (Tost ekmeği içi de kullanabilirsiniz) 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 adet yumurta 1 çay kaşığı yenibahar, kimyon Kızartmak için; 1/2 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı un Sos için; 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 tepeleme yemek kaşığı un 1 çay kaşığı tuz, karabiber Kıymayı ve rendelenmiş soğanı derin bir kaba koyun ![]() ![]() Üzerine tuz, karabiber, kimyon, yenibahar ve kabartma tozunu katıp yumurtayı kırın ![]() ![]() Buzdolabından çıkardığınız kıymalı harçtan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın ![]() ![]() Sıvıyağı geniş bir tavaya aktanp orta ısılı ateşte kızdırın ![]() Köfteleri geniş bir tabak ya da tepsiye koyduğunuz una bulayarak kızgın yağda önlü arkalı kızartın ve kağıt havlu erdiğiniz bir tabağa koyun ![]() Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; yoğurt yumurta ve sütü küçük bir tencereye ya da derin bir tavaya aktarın ![]() ![]() Tel çırpıcı yardımıyla sürekli çırparak katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirdikten sonra sosu ocaktan alın ![]() Sosu geniş bir servis tabağına yayın ![]() ![]() Not: İsterseniz sosu iki ölçü yapıp köftelerin üzerine de gezdirebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|