![]() |
Mantarlı Sokum Biftek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Sokum Biftek TarifiMantarlı Sokum Biftek Tarifi 4 sokum bifteği (1+1/2 santim kalınlığmda dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1/2 çorba kaşığı kişniş (öğütülmüş) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 350 gr küçük mantar (silinip, temizlenmiş ve ikiye bölünmüş) 125 gr (1/2 su bardağı) krema Biftekleri tuz, biber ve kişnişe bulayınız ![]() ![]() ![]() ![]() İki çatalla biftekleri ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, sosu hazırlayana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız ![]() Mantarları tavaya koyup, orta ateşte sık sık karıştırarak 3 dakika, yumuşayıncaya kadar pişiriniz ![]() Kremayı ekleyip, sosu 2 dakika daha, krema ısınmcaya kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|