Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
göğsü, havuçlu, piliç, sarımsaklı, tarifi

Sarımsaklı Havuçlu Piliç Göğsü Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Havuçlu Piliç Göğsü Tarifi



Sarımsaklı Havuçlu Piliç Göğsü (Fransa)

4 piliç göğsü (deri ve kemikleri temizlenmiş; yaklaşık 500 g)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
24 - 32 diş sarımsak (kabukları soyulup, bütün bırakılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 iri havuç (kazınıp, yaklaşık 5 mm kalınlığında - 10 cm uzunluğunda kesilmiş)
2 tatlı kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
4 çorba kaşığı sirke
1 arpacık soğanı (ince doğranmış)

Zeytinyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı kısık ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca sarımsakları koyup, ara sıra karıştırarak, 20 dakika pişirin
Bu arada havuç parçalarını, çok sıcak suya koyup, hafifçe yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) bekletin Sonra bir süzgeçte süzüp, bir kenara bırakın Piliç göğüslerini, kaygan yüzeyleri üste gelecek biçimde kesme tahtası üstüne yerleştirerek, her biri üstünde, önce kenardan başlayıp, karşı kenara kadar uzanan yatay bir yarık açın Sonra göğüsleri yarılma yerlerinden iki yana doğru açıp (kanatların ayrılmamasına dikkat edin), biberiyeyi ve tuzun yansını serpin Havuç parçalarını, ikiye açılmış her göğsün kalın kanadı üstüne bölüştürün Tavadaki sarımsakların üstüne kalan tuzun yarısını serpip, sarımsakları altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirdikten sonra, tavayı ateşten alarak, delikli kaşıkla sarımsakları bir tabağa çıkarın (tavada kalan yağı atmayın) Elle tutulacak kadar soğuduklarında, sarmısakları, piliç göğüsleri üstündeki havuç parçalarının arasına sokuşturun Her göğsün ince kanadını, havuç ve sarımsakların üstüne sandviç kapağı gibi kapatıp, kenarlarını iyice bastırın
Tavadaki yağa ayçiçek yağını ekleyip, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca piliç göğsü sandviçlerini tavaya yan yana koyup, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) kızartın Sonra altüst edip, kalan tuzu ve karabiberi serperek, öbür yüzlerini de 6 -7 dakika kızartın Tavayı ateşten alıp, piliç sandviçlerini delikli spatulayla bir servis tabağına çıkarın
Tavaya tuzsuz tavuk suyu, sirke ve arpacık soğanlarını koyup, orta ateşe oturtun ve sık sık karıştırarak, sosu yarı yarıya çekinceye kadar pişirin Tavayı ateşten alıp, sosu piliç göğüslerinin üstüne boşaltarak, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.