Bamyalı Pilç Budu Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bamyalı Pilç Budu TarifiBamyalı Pilç Budu Tarifi MALZEMELER 8 parça piliç budu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet kuru soğan 4 adet orta boy domates 1 bardak tavuk suyu 1 kutu bamya konservesi veya 500 gr taze bamya 4 çorba kaşığı limon suyu Yarım çay kaşığı karabiber Tuz PİLİÇLERİ SOTELEMEK İÇİN 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın Tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin Domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra, soğanlara ilave ederek 5 dakika daha hepsini soteleyin Hazırladığınız karışıma bamya ve tavuk suyunu ilave ederek tuz, limon suyu, karabiber ile lezzetlendirin Bir başka kapta tereyağını eriterek piliçleri ters düz ederek kızartın Piliçleri bamyalı karışıma ilave ederek kısık ateşte 30 dakika pişirin |
|