![]() |
Tandori Tavuk Tarifi ( Hindistan ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tandori Tavuk Tarifi ( Hindistan )Tandori Tavuk Tarifi ( Hindistan ) 6 bütün tavuk budu 1/4 su bardağı limon suyu 2 küçük baş soğan 4 diş sarımsak 1 çorba kaşığı taze zencefil rendesi 3 tatlı kaşığı kişniş tohumu 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu 1/2 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber 1 tutam toz acı kırmızı biber 250 gr ![]() 5-6 damla kırmızı yemek boyası 1 tatlı kaşığı tuz Tavuk butlarını limon suyu ile ovup, üzerlerini örterek buzdolabına koyun ve 30 dakika dinlendirin ![]() Soğanları kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımınız koyu kırmızı bir renk alsın diye, birkaç damla kırmızı yemek boyası ilave ederek tekrar karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yanında sade pirinç pilavı, Puri ve Mango Chutney ile servis yapın ![]() Not: Tandoor, Hintlilerin ekmek ve yemek yapmak için kullandıkları pişmiş topraktan fırına denir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|