Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
göğsü, mantarlı, tarifi, tavuk

Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi



MantarLı Tavuk Göğsü Tarifi

Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
6 tavuğun göğüs bölümü,
600 gram iri mantar,
1 demet maydanoz,
60 gram sadeyağ,
1 diş sarmısak,
yeteri kadar tuz, karabiber ve un,
5 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapımı: Tavukların göğüslerini et döveceğiyle hafifçe dövmeli Sonra una bulamalı ve içinde 30 gram kızgın sadeyağla 1 kaşık zeytinyağı bulunan tavaya atmalı Göğüslerin her yanı iyice kızarınca tavanın ağzını örtmeli Ateşin ısısını azaltmalı ve etleri iyice pişirmeli
Beri yanda mantarları cinslerine göre ya ıslak sert bir bezle sürterek temizlemeli ve toprağa değen sap yeri kesildikten sonra sapını ve şemsiyesini dilimlere bölmeli veya ince zarını çıkarıp bol akarsuda yıkadıktan sonra limonlu suya koymalı ve burada sapıyla şemsiyesini dilimlere kesmeli
Bir güveci ateşe oturtmalı İçine kalan sadeyağla dört kaşık zeytinyağını koymalı Yağın içine bir diş sarmısağı ikiye bölerek atmalı Sarmısak kızarınca yağdan çıkarıp atmalı ve güvece mantarları atmalı Tuzunu, biberini serpmeli ve kapağını örtüp mantarları hafif bir ateşte pişirmeli Güveci ateşten indirmeden bir-iki dakika önce mantarların üstüne kıyılmış maydanozları serpmeli
Pişen tavukların göğüslerini süzerek servis tabağına yerleştirmeli Bunların üstünü dilimlenmiş mantarlarla örtmeli İsteğe göre yarıya bölüp tavada kızartılmış domatesleri de tabağa katmak mümkündür İsteyenler bu yemeği salçasız yiyebildikleri gibi etin yağıyle mantarın suyunu birleştirip koyulaşıncaya kadar kaynattıktan sonra servis tabağına boşaltarak salçalı da yapabilirler
Tavuğun göğsü yerine bu yemeği kuzu ya da koyun pirzolasiyle de pişirmek mümkündür Tavuk etiyle pişenin lezzetini elde etmek mümkündür

Alıntı Yaparak Cevapla

Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi



MantarLı Tavuk Göğsü Tarifi

4 adet tavuğun göğüs eti
500 gram mantar
2 adet soğan
2 adet domates
Yarım kaşık salça
Yarım bardak ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber

Tavukların kemiklerini çıkarın Etlerini, az sıvı yağ, tuz, çok az salça ile tepside karıştırın Tavukları ızgarada veya teflon tavada pişirip tepsiye dizin Başka bir kapta soğanları doğrayıp beş dakika kadar kavurun Mantarları iriyse ikiye bölüp soğana katın Domatesi de soyup doğrayın, biberi de doğrayıp katın 15 dakika kaynattıktan sonra tavukların üstüne dökün sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi



MantarLı Tavuk Göğsü Tarifi

4 adet tavuk göğsü
500 gram mantar
2 adet soğan
4 adet domates
4 adet biber
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber
Limon suyu
1 demet maydanoz

Tavukların kemiklerini ayırın ve yağda kavurun Soğanları da doğrayıp az daha kavurun Mantarları yıkayın ve tavuğa katın Limon suyunu da katın ve az daha kavurun Domatesi, biberi de doğrayıp ilave edin ve 25 dakika daha pişirin Maydanozu doğradıktan sonra sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.