![]() |
Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Tavuk Göğsü TarifiMantarLı Tavuk Göğsü Tarifi Kullanılacak malzeme (6 kişi için): 6 tavuğun göğüs bölümü, 600 gram iri mantar, 1 demet maydanoz, 60 gram sadeyağ, 1 diş sarmısak, yeteri kadar tuz, karabiber ve un, 5 çorba kaşığı zeytinyağı ![]() Yapımı: Tavukların göğüslerini et döveceğiyle hafifçe dövmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda mantarları cinslerine göre ya ıslak sert bir bezle sürterek temizlemeli ve toprağa değen sap yeri kesildikten sonra sapını ve şemsiyesini dilimlere bölmeli veya ince zarını çıkarıp bol akarsuda yıkadıktan sonra limonlu suya koymalı ve burada sapıyla şemsiyesini dilimlere kesmeli ![]() Bir güveci ateşe oturtmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişen tavukların göğüslerini süzerek servis tabağına yerleştirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuğun göğsü yerine bu yemeği kuzu ya da koyun pirzolasiyle de pişirmek mümkündür ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Tavuk Göğsü TarifiMantarLı Tavuk Göğsü Tarifi 4 adet tavuğun göğüs eti 500 gram mantar 2 adet soğan 2 adet domates Yarım kaşık salça Yarım bardak ayçiçek yağı Tuz Karabiber Tavukların kemiklerini çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mantarlı Tavuk Göğsü Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Tavuk Göğsü TarifiMantarLı Tavuk Göğsü Tarifi 4 adet tavuk göğsü 500 gram mantar 2 adet soğan 4 adet domates 4 adet biber 1 çay bardağı ayçiçek yağı Tuz Karabiber Limon suyu 1 demet maydanoz Tavukların kemiklerini ayırın ve yağda kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|