![]() |
Çöp Kebabi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çöp Kebabi TarifiÇÖP KEBABI MALZEMELER 1 kg patlıcan 1 kg kuşbaşı et 3 adet domates 5 adet yeşil biber 3 diş sarımsak salça, tuz, karabiber kimyon, kırmızıbiber kekik, nar ekşisi sıvı yağ HAZIRLANIŞI Patlıcanları boyuna 4 parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çöp Kebabi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çöp Kebabi Tarifiçöp kebabı tarifi Malzeme 6 kişilik 900 gr kuşbaşı koyun eti 8 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı margarin 250 gr soğan 1/2 kg patlıcan 1/2 kg domates 2 bardak et suyu 150 gr dolmalık biber yeteri kadar tuz ve kekik şiş olarak 12 defne dalı Hazırlanısı 1/2 kg patlıcan, kabuğu alaca denilen şekilde soyulduktan sonra eninden ve boyundan dört eşit parçaya bölünür ![]() ![]() Dolmalık biberler dörde bölünür ve çekirdekleri dikkatle çıkarılır ![]() ![]() ![]() ![]() 4 çorba kaşığı zeytinyağı bir tavaya konup kızdırılır ![]() ![]() ![]() Patlıcanların kızartılması sona erdikten sonra, daha önceden yıkanmış, dörde bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış olan dolmalık biberler tavaya atılır ![]() ![]() Bir tencereye kuşbaşı et, 250 gram soğan ve 2 çorba kaşığı margarin konarak orta hararetteki ateşe oturtulur ![]() ![]() ![]() ![]() Etler pişince tencere ateşten alınır ![]() ![]() ![]() Bütün bu işler tamamlandıktan sonra, ince defne dalları 15 cm uzunluğunda kesilir, uçları sivriltilir ![]() ![]() ![]() Üzerine kekik serptikten sonra, daha önce ayrılmış olan domates ince ve yuvarlak dilimler halinde kesilerek, şişlerin üzerine yan yana gelecek şekilde yerleştirilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|