![]() |
Ciğerli Üzümlü Piliç Göğsü Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ciğerli Üzümlü Piliç Göğsü TarifiCiğerli Üzümlü Piliç Göğsü 4 piliç göğsü (deri ve kemikleri temizlenmiş; yaklaşık 500 g) 5 g (1 tatlı kaşığı) tuzsuz tereyağı 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 4 küçük arpacık soğanı (ince doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu (dövülmüş) 1/2 tatlı kaşığı kekik 125 g tavukciğeri 125 g çekirdeksiz üzüm (her biri ortadan ikiye kesilmiş) 35 g (2 çorba kaşığı) krema 2 çorba kaşığı yarım yağlı yoğurt 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Ayçiçek yağının 1 tatlı kaşığını ve tereyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı tavaya arpacık soğanları, hardal tohumları ve kekiği katıp, 2-3 dakika pişirdikten sonra, tavayı ateşten alarak, içindeki sosu tabaktaki piliç göğüslerinin üstüne boşaltın ![]() Tavayı kâğıt mutfak havlusuyla silip, kalan ayçiçek yağını koyarak, orta ateşte ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|