Bakri Curry Tarifi ( Kuzu Köri ) ( Hindistan ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bakri Curry Tarifi ( Kuzu Köri ) ( Hindistan )Bakri Curry Tarifi ( Kuzu Köri ) ( Hindistan ) Kuzu Köri 1/2 kg kuşbaşı kuzu eti 1 tatlı kaşığı tane kimyon 1 çorba kaşığı kişniş tohumu 500 gr yoğurt 1 tatlı kaşığı hint safranı 1/2 tatlı kaşığı karabiber 40 gr tereyağı 1 baş soğan 2 diş sarmısak 1 cm büyüklüğünde taze zencefil veya 1/2 tatlı kaşığı toz zencefil 1/2 tatlı kaşığı dövülmüş karanfil 1 tatlı kaşığı toz kakule 3 çorba kaşığı çekilmiş badem 1 su bardağı krem ½ tatlı kaşığı tuz 2-3 tatlı kaşığı limon suyu Marinad için; kimyonu ve kişnişi küçük bir tavada, hafif ateşte 1-2 dakika kavurun ve havanda dövün Derin bir kaba yoğurdu koyun, üzerine hint safranını, karabiberi, dövülmüş kimyonu ve kişnişi ilave edin İçine eti atın birlikte iyice karıştırın, üzerini örterek, buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın Soğanı ince ince kıyın, sarımsakları dövün Tencerede yağı eritin, soğanları içine atıp 5 dakika, kısık ateşte soğanlar sararıncaya kadar kavurun Sarmısakları, zencefili, kakuleyi ve dövülmüş karanfilleri soğanla¬rın üzerine atın, hep birlikle kısık ateşte 3-4 dakika daha kavurun Eti marinad sosu ile birlikte soğan ve baharat karışımının üzerine atın, çekilmiş bademleri ilave edin ve birkaç dakika kaynatın Daha sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 1 saat 15 dakika pişirin Etin iyice pişip yumuşacık olması gerekir Eğer gerekirse pişme sırasında zaman zaman bir parça su ilave edebilirsiniz Yalnız suya dikkat edin, yemeğiniz piştiğinde suyu koyu olmalıdır Yemeğiniz pişince içine kremi, limon suyunu ve tuzu ekleyin, yavaşça bir kere karıştırıp, 1-2 dakika daha kaynatıp indirin Derin bir kapta üzerine kıyılmış badem serperek, limon dilimleri ile süsleyip yanında sade pirinç pilavı ile servis yapın Dilerseniz yanında, üzerine limon suyu gezdirilmiş muz dilimleri Elma veya Mango Chutney ve Raita da servis yapabilirsiniz |
|