![]() |
Biberli Piliç Sarması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberli Piliç Sarması TarifiBiberli Piliç Sarması 4 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanıp, fileto bölümleri bir başka yemekte kullanmak için ayrıldıktan sonra, kalanları yaklaşık 5 mm kalınlığında olacak biçimde hafifçe dövülmüş; yaklaşık 500 g) 1/4 tatlı kaşığı tuz 1/4 tatlı kaşığı karabiber (iri dövülmüş) 3 taze soğan (ayıklanıp, 30 saniye haşlandıktan sonra, süzdürülerek kurulanmış ve her biri boylamasına 2 'ye kesilmiş) 1 büyük salatalık (kabuğu soyulup, ortadan uzunlamasına 2'ye kesildikten sonra, çekirdekleri temizlenmiş ve yaklaşık 5 mm kalınlığında şeritler halinde kesilip, 30 saniye haşlandıktan sonra, süzdürülerek, kurulanmış) 1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesilip, 2 dakika haşlanmış ve süzdürülerek, kurulanmış) 2 çorba kaşığı mısırözü yağı Sosu: 3 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı sirke 1/4 tatlı kaşığı karabiber (iri dövülmüş) Sosu hazırlamak için küçük bir kâsede bütün sos malzemesi ile 3 çorba kaşığı suyu karıştırıp, bir kenara bırakın ![]() Piliç parçalarının üstüne tuzu ve karabiberi serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mısırözü yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, ruloları ısıtılmış bir tabağa çıkararak, şişleri (ya da kürdanları) çıkarıp, atın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|