![]() |
Tavuk Tereyaki Tarifi ( Japonya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Tereyaki Tarifi ( Japonya)Tavuk Tereyaki Tarifi ( Japonya) 12 tavuk baget (bütün alt kısmı) 1/4 litre japon soya sosu veya soya sosu 1 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı sıvıyağ Soya sosunu ve şekeri küçük bir tencereye koyup, hafif ateşte karıştırarak kaynatın ![]() ![]() Sıvıyağı büyük bir tavada kızdırın ![]() ![]() Tüm butlar kızarınca hepsini tavaya koyun, kaynatmış olduğunuz sosu üstüne dökün, kapağını kapatarak hafif ateşte 20 dakika pişirin ![]() Yanında haşlanmış pirinçle servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|