![]() |
Soğan Soslu Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğan Soslu Piliç TarifiSoğan Soslu Piliç 1 piliç (yaklaşık 1,5 kg; derisi ayıklanmış) 12 çorba kaşığı ayçiçek yağı 3 soğan (doğranmış) 1 çorba kaşığı un 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 75 d (3 su bardağı) tuzsuz et suyu 1 taze patates (ya da 1 küçük patates; kabuğu soyulup, iri parçalar halinde doğranmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı (küçük parçalar halinde doğranmış; isteğe bağlı) Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() Pişme süresi dolunca, karıştırarak un ve sarımsakları katıp, et suyu, taze patates (ya da patates) parçaları ve karabiberi ekleyin ![]() ![]() Pilicin üstüne bir alüminyum folyo parçası yerleştirip, tencerenin kapağını kapatarak, pilici kısık ateşte, buduna bir bıçağın ucu batırılınca açık renkli, berrak bir su akıncaya kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin (arada, pilici 1 kez altüst edin) ![]() ![]() Pişme suyunu tel süzgeçten bir kâseye süzüp, süzgeçte kalan soğanların 1/3'ünü bir kenara ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elde ettiğiniz bu sosu bir tencereye aktarıp, tencereyi kısık ateşe oturtarak, sosu ısıtın ![]() ![]() Pilice sardığınız alüminyum kâğıdı atıp, pilici iri parçalar halinde keserek, 4 servis tabağına bölüştürün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|