![]() |
Taze Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Bezelyeli Kuzu Kebabı TarifiTaze Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi 1 çorba kaşığı tepeleme yağ 1 kilo net kuzu eti 2 baş soğan 1/2 tatlı kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı su 1 bağ dereotunun yaprakları Bezelyesi: 1 ![]() 125 gram arpacık soğanı 2 çorba kaşığı yağ 2,5 su bardağı et suyu (yoksa sade su) 1/2 kahve kaşığı tozşeker 1/2 tatlı kaşığı tuz 1) Yağı bir tencereye koyup kızdırınız ![]() 2) Etleri ilâve edip, bırakacakları suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 8-10 dakika kavurunuz ![]() 3) Tepesi ve dibi hafif kesilip soyulmuş 2 soğanı ve unu, tuzu ilâve edip 1 dakika kavurup suyunu ilâve ediniz ![]() 4) Baharat Torbası'nı da ilâve edip, kaynarken üzerindeki köpüğü alınız ![]() 5) Ağzını kapatarak ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip ateşten kaldırınız ![]() 6) 2 bütün soğanı çıkarıp atınız ![]() Bezelyenin yapılışı: 1) Bezelyenin kabuklarını ayıklayıp kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzdürünüz ![]() 2) Arpacık soğanlarını temizleyiniz ![]() 3) Yağı tencereye koyup eriterek soğanları ve bezelyeyi ilâve ediniz ![]() ![]() 4) Servis yaparken güveçte etleri altına döşeyip üzerine bezelyeyi yerleştiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|