![]() |
İspanyol Usulü Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol Usulü Piliç Tarifiİspanyol Usulü Piliç 4 kişilik 1 er adet kırmızı ve sivri biber, 100 g taze mantar, 1 büyük baş soğan, 4 adet piliç but (her biri 200 g), tuz, 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarmısak, 1 çorba kasığı sirke, 1-2 çorba kasığı bal, kırmızı biber, 1 damla acılı sos, 2 çorba kasığı kızarmış yer fıstığı ![]() Biber tanelerini ayıklayarak yıkayın ve şeritleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanyol Usulü Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol Usulü Piliç Tarifiİspanyol Usulü Piliç 1 piliç (yaklaşık 1 250 g- derisi ayıklanıp, iri parçalar halinde kesilmiş) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 3 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 2 soğan (ince doğranmış) 175 g (yaklaşık 3/4 su bardağı) pirinç bir tutam safran 2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 2 çorba kaşığı acı sivribiber (doğranmış) bir tutam kimyon (isteğe bağlı) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 iri domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 1 dolmalık kırmızı biber (ızgara edilip, kabukları soyulduktan sonra, 2'ye kesilerek, çekirdekleri temizlenmiş ve şeritler halinde kesilmiş) 1 dolmalık sarı biber (ızgara edilip, kabukları soyulduktan sonra, 2'ye kesilerek, çekirdekleri temizlenmiş ve şeritler halinde kesilmiş) 1 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış) Karabiberi ve tuzun yarısını piliç parçalarının üstüne serpin ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereye kalan zeytinyağını koyup, soğanları ekleyin ve sık sık karıştırarak saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|