Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, sac, tarifi, yufkalı

Yufkalı Sac Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Sac Kebabı Tarifi



Yufkalı Sac Kebabı Tarifi Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler:[LIST][*]1 kg kuşbaşı et[*]1/2 demet dereotu[*]1 su bardağı sıcak su[*]1 su bardağı soğuk su[*]1 çay kaşığı kimyon[*]1 çay kaşığı tarçın[*]1 çorba kaşığı kekik[*]2 çorba kaşığı tereyağı[*]3 tane domates[*]3 tanee soğan[*]5 tane sivribiber[*]1/2 kg un

Yapılışı: Sac tavada et ve yağı ardından soğanları ekleyerek iyice pişirelim Biberleride ekleyerek bir kaç kez karıştırıp domatesleri ilave ederek karıştırmaya devam edelim Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyerek kaynamaya alalım Servis yapmadan önce 15 dakika dinlendirelim Un, su ve tuzu güzelce karıştırarak çırpalım ardından bir saat kadar dinlendirelim Sacı tereyağı ile yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saca döküp tavayı sallayalım bulamacı iyice yayalım, altını ve üstünü iyice pişirip servis tabağına alalım Yufkaların arasına sac kebabı koyarak servise hazır

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.