Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırında, hindi, kızartması, tarifi

Fırında Hindi Kızartması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Hindi Kızartması Tarifi



Fırında Hindi Kızartması Tarifi

MALZEMESİ
1 hindi
2 soğan
2 havuç
2-3 defne yaprağı
2 kaşık margarin
2 kaşık salça
2 bardak hindi suyu
tuz

YAPILIŞI
Hindiyi temizleyip, yıkayıp, ayaklarını yarılmış olan karnına sokup düzgün şekil veriniz Sebzeleri ile birlikte düdüklü tencereye koyup, 6-7 bardak su, tuz koyup hindiyi dağılmayacak şekilde haşlayınız Düdüklü tencerenin basıncını düşürdükten sonra hindiyi düzgünce alınız Biraz soğutup üzerine bolca salça ile karıştırılmış, yağ sürüp hindiyi fırın tepsisine koyunuz Tepsinin dibine 2 bardak hindi suyu koyup, kızgın hararetli fırında çevire çevire hindiyi kızartınız Kızaran hindiyi fırından alıp, servis tabağına koyunuz Tepsideki yağlı suyu da üzerine döküp servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Fırında Hindi Kızartması Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Hindi Kızartması Tarifi



Fırında Hindi Kızartması Tarifi

3+1/2 kg'lık bir hindi (temizlenip yıkanmış ve ayakları bağlanmış)
250 gr tereyağı
2 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı biberiye otu (istenirse)
1/2 havuç (kazınıp kuşbaşı doğranmış)
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1/2 kereviz (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış)
1 kahve kaşığı kekik
1/2 su bardağı elma sirkesi
2 su bardağı esmer et suyu

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200 C) getirip ısıtınız Hindinin içine ve dışına tuz ve karabiberi karıştırıp, sürünüz Hindiyi genişçe bir fırın tepsisine budunun üstüne yatırınız Tahta bir kaşıkla yada geniş bir bıçakla tereyağının 3/4'ünü hindinin üstüne sürünüz Biberiye otunu serpip (istenirse) tepsiyi fırına sürünüz Ara sıra tepsinin dibindeki yağdan kepçeyle üstüne dökerek yarım saat kızartınız Hindiyi öteki budunun üstüne yatırıp kalan tereyağıyla yağladıktan sonra, 15 dakika daha pişiriniz
Havucu, kerevizi, soğanı ve kekiği tepsiye ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra, tepsiyi fırından çıkarınız Hindiyi bir servis tabağına yerleştiriniz Tepside kalan yağı bir süzgeçten süzünüz Süzgeçte kalan sebzeleri atıp, süzülen yağa sirke ekleyerek bir taşım kaynatınız Esmer et suyunu da ekleyip 2 dakika daha kaynattıktan sonra, sosu süzüp bir sos kabına koyunuz Hindiyi dilimleyip, sosunu ayrı olarak servis ediniz

Not: Önemli davetler için hazırlanan hindi kızartması için 1 yaşından küçük dişi hindilerle hazırlanır

Alıntı Yaparak Cevapla

Fırında Hindi Kızartması Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Hindi Kızartması Tarifi



Fırında Hindi Kızartması Tarifi

Bir gece önceden, 2 litre suyun için zencefil, şeker, tuz, sarımsak, karabiber, kekik katarak şeker ve tuz eriyene kadar kaynatın Hindiyi temizleyip iyice yıkayın Soğumakta olan bu baharatlı suyu hindiye dökerek altı litre daha su ekleyin ve sabaha kadar bekletin



Hindinin içine de bir iç pilav yapın:
Bir tencereye 2 kaşık yağ koyup içine kabuğu soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış 2 domatesi koyup hafifçe öldürün 35 bardak et suyu, tuz, karabiber koyup kaynatın Bir kaşık yağı bir tencereye koyup içine ayıklanmış yıkanmış ve kurulanmış 50 gram çam fıstığını atıp hafif kızartın Fıstıklar kızarınca içine küçük küpler halinde doğranmış ciğeri koyup bir iki kez de bununla kavurup kaynayan suyun içine koyup 50 gram kuş üzümü ilave edin Kaynayınca ıslanmış pilavı ekleyip pilavı pişirin Demleyin ve tabağa alın Ertesi sabah hindiyi ister içini doldurarak ister sade sekilde yavaş yavaş ve her yarım saatte bir üstü yağlanarak dört beş saat pişirin

Hindiye sos ilave etmek isterseniz iki önerimiz var:

Sos 1
2 yemek kaşığı erimiş tereyağına birkaç damla limon suyu ve 1 tatlı kaşığı balı ekleyip karıştırın Hindiyi bununla yağlayın ve fırın tepsisine koyun Üzerine yağlı kağıt örttükten sonra 180 C ısıtılmış fırına yerleştirin 1 saat sonra tekrar yağlayın ve her yanının aynı derecede pişmesine özen gösterin

Sos 2
1 küçük yemeklik doğranmış soğanı 1 diş sarımsakla kavurun Üzerine et suyu ekleyip kaynatın 1 tatlı kaşığı nişastayı soğuk suda eritip et suyuna ekleyin Yarım avuç kadar kavrulmuş bademi ekleyin, biraz kaynatıp blenderdan geçirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.