![]() |
Safranlı Piliç Yahnisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Safranlı Piliç Yahnisi TarifiSafranlı Piliç Yahnisi 4 piliç budu (derileri ayıklandıktan sonra, incik ve butların kalan bölümleri kesilerek, ayrılmış) 1 diş sarımsak (2'ye kesilmiş) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 kemer patlıcan (yaklaşık 350 g, kuşbaşı doğranmış) 1 kabak (yaklaşık 250 g, iri kuşbaşı doğranmış) 6 taze soğan 3 kereviz sapı (ayıklanıp, 1 cm boyunda doğranmış) 125 g kum havucu (kazınmış) 1 iri domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğrannnış) 1/2 tatlı kaşığı rezene bir tutam safran (ufalanmış) 1 defne yaprağı 1/2 tatlı kaşığı kekik 8 patates (yaklaşık 750 g yıkanıp, her birinin kabuğu ortasından şerit halinde kesilmiş) 4 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış) 8 ekmek dilimi (kızartılmış) Piliç parçalarını sarımsakla ovup, bir tabağa koyarak, üstlerine tuzun yarısını ve karabiberi serpin ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan ayçiçek yağı, sarımsak, patlıcan parçaları, kabak parçaları ve kalan tuzu tencereye koyup, ateşi biraz açarak, sebzeleri yaklaşık 1 dakika sote edin ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi atehten alıp, defne yaprağı ve sarmısağı delikli kaşıkla çıkararak atın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|