Lahanalı Köfte Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahanalı Köfte TarifiLahanalı köfte Tarifi Malzemeler: LAHANA İÇİN: 3 domates, 1 soğan, 1 tatlı kaşığı margarin, 400 gr lahana, 150 ml su, 150 gr süt kreması, tuz KÖFTE İÇİN: 2 dilim bayat ekmek, tuz, 1 soğan, 500 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı hardal, kırmızı toz biber, karabiber, kızartmalık yağ Hazırlanışı: Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın Soğanı küp küp doğrayın Margarini bir tavada eritip soğanı kavurun Lahanayı ekleyip kavurmaya devam edin Süt kreması ve suyu ekleyip kısık ateşte 25 dakika kadar pişkin Tuzlayıp domatesleri tavaya ekleyin Bu arada köfte için ekmeklerin kabuklarını kesip kalan ekmek içini su ile nemlendirin Soğanı küçük küpler halinde doğrayın Sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun Kıymayı bir kaseye alıp ekmek içi, soğan ve yumurta ile yoğurun Hardal, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile tatlandırın 16 yuvarlak yassı köfte oluşturun Kızartmalık yağı bir tavada kızdırıp köfteleri kızartın Köfteleri lahana eşliğinde servis yapın |
|