Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
muzlu, piliç, tarifi

Muzlu Piliç Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Piliç Tarifi



Muzlu Piliç

4 piliç budu (derileri temizlenip, her budun incik ve kalan bölümleri kesilerek ayrılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 iri soğan (enlemesine 8'e kesilip, halkalara ayrılmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
50 cl (2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
70 g (yaklaşık 4 çorba kaşığı) krema
1 iri domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri parçalar halinde doğranmış)
1 küçük muz (1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
bir tutam hindistancevizi rendesi

Piliç parçalarının üstüne tuzun yarısı ve karabiberi serpin Bir tencereye ayçiçek yağını koyup, tencereyi orta atşe oturtarak yağı ısıtın Isınınca, piliç parçalarını koyup her iki yanlarını altın sarısı bir renk alıncaya kadar (4'er dakika) kızartın
Soğanları ekleyip, sık sık karıştırarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Sarımsakları ekleyip, 1 dakika pişirdikten sonra, tencereyi ateşten alarak, bir kenarda 1 dakika bekletin Tencereyi kısık ateşe oturtun ve içindeki sıvı yarı yarıya azalıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin
Tavuk suyunu ekleyip, ateşi biraz açarak, karışımı bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi yeniden kısıp, piliç parçalarını, but parçalarından birine bir bıçağın ucu batırılınca açık renkli, berrak bir sıvı akıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Sonra tencereyi ateşten alıp, delikli spatulayla piliç parçalarını ısıtılmış bir servis tabağına çıkarın ve alüminyum folyoyla örterek, sıcak kalmalarını sağlayın (tencerede kalan pişme suyunu atmayın)
Başka bir tencereye domatesler ve kremayı koyup, karıştırdıktan sonra, tencereyi kısık ateşe oturtun İçindeki karışım tıkırdama başlayınca, öbür tenceredeki pişme suyunu ekleyip, karışımı koyuca bir sos kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) tıkırdamaya bırakın Tencereyi ateşten alıp, karışımı blendır kabına aktararak, püre haline gelinceye kadar karıştırın Yeniden tencereye aktarıp, muz dilimleri ve hindistancevizi rendesini ekleyerek, karıştırın Tencereyi yeniden ateşe oturtup, karışımı bir dakika ısıttıktan sonra, ateşten alın
Karışımı tabaktaki piliç parçalarının üstüne kaşıkla döşeyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.