Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, bröton, fransa, pisi, tarifi, usulü

Bröton Usulü Pisi Balığı Tarifi ( Fransa )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bröton Usulü Pisi Balığı Tarifi ( Fransa )



Bröton Usulü Pisi Balığı Tarifi ( Fransa )

Bröton Usulü Pisi Balığı

4 pisi balığı (her biri yaklaşık 350 gr)
50 gr tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
40 gr tuzlu tereyağı
1 çorba kaşığı kapari
1/2 demet maydanoz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Balıkları temizleyip başlarını atın Tuzlayıp, karabiberleyin ve una bulayın Tavaya sıvıyağı koyup içinde tereyağını eritin Tereyağı eriyip, yağ kızınca içine balıkları atın ve iki tarafları da altın rengi oluncaya kadar çevirerek 5 dakika kızartın Kızarmış balıkları servis tabağına alın ve sıcak tutun
Başka bir tavada tereyağını eritin ve içine bir parça tuz ekleyin, kaparileri, limon suyunu ve kıyılmış maydanozları ekleyip birlikte karıştırarak biraz pişirin Hazırladığınız karışımı balıkların üzerine yayın ve yanında Patates Gratine ile sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.