Sebzeli Keklik Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Keklik TarifiSebzeli Keklik Tarifi 4 keklik (iç yağı ile bağlanmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1/2 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı su 3 diş sarımsak (dövülmüş) 1 kahve kaşığı hindistancevizi 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 12 arpacık soğanı (haşlanmış) 12 küçük taze patates 6 küçük havuç (kabukları kazınıp uzunlamasına dörde bölünmüş) 75 gr bezelye (kabuksuz tartılmış) 2 küçük kabak (kabukları kazınıp dilimlenmiş) Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Kekliklere tuz ve biberin yarısını serpiniz Büyük bir güveçte orta ateşte yağı kızdırıp, keklikleri koyarak 6-7 dakika, hafifçe her yanları pembeleşene kadar kızartınız Maşa yada iki çatalla keklikleri güveçten çıkarıp bir tabağa koyarak sıcak kalmalarını sağlayınız Kalan yağı dökünüz Tavuk suyunu ve suyu güvece koyup orta ateşe oturtarak içine sarımsak, baharat torbası, hindistancevizi ve limon kabuğu rendesini ekleyiniz Keklikleri yeniden güvece koyup suyu kaynatınız Kaynamaya başlayınca soğan, patates, havuç ve kalan tuz ve biberi katıp ateşi kısınız Keklik ve sebzeleri 15 dakika yavaş yavaş pişirdikten sonra, bezelye ve kabakları katarak 15 dakika daha keklikler yumuşayana kadar pişiriniz Güveci ateşten alıp baharat torbasını ve bağladığınız iplik ve iç yağı çıkarıp attıktan sonra servis ediniz Not: Sebzeli keklik güzel görünüşlü bir davet yemeğidir Yeşil salatayla servis edilebilir |
|