Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
külot, sarması, tarifi

Külot Sarması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Külot Sarması Tarifi



Külot sarması tarifi

Külot, sığırın butundaki yumurtalığın üst tabakasından bir kısımdır Bundan ayrılmış bir parçanın kemiğini çıkarıp eti düzleyi-niz Sonra yumurta gibi düzenli bükerek iple sarıp bir tencereye koyunuz Yarıya yakın su ya da etsuyu, 1 Büke Garni, ufak bir havuç, biraz tereyağı, tuz ve biber ilâve edip orta ateşe sürünüz Pişmeden önce 30 kadar küçük soğan ilâve edip pişmeye bırakınız İyice pişince indirip eti çıkarıp sahana koyunuz Sonra gelişigüzel kesip ayırmayarak yemek tabağına düzgün yatırınız Soğanları da etrafına diziniz Sonra tencereyi süzüp yağını alınız Diğer tarafta bir miktar Esmer Meyane yapıp az Karamel ilâvesiyle siyahlandırınız Süzülen yemeği su ile ıslatıp et ve soğanların üstüne geçirip sıcak sıcak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.