Mantarlı Hamur Kafesli Yahni Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Hamur Kafesli Yahni TarifiMantarlı Hamur Kafesli Yahni Tarifi 400 gram kuzu eti 3 adet soğan 5 diş sarımsak 2 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı sirke Tuz, karabiber, kimyon, kekik Mantar sosu için: 100 gram mantar 2 adet sivri biber 1 adet domates 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Üzeri için: 1 adet domates 4 parça milföy hamuru Öncelikle tencereye iri doğranmış etleri koyup suyunu çekinceye kadar pişirin Üzerine doğranmış bol soğanı, tereyağını, sirkeyisarımsakları, baharatları ve 1 çay bardağı suyu ekleyip çok kısık ateşte 40 dakika pişirinBu arada tavada mantarları tereyağında 5 dakika sote edin Üzerine sivri biber ve rendelenmiş domatesi de katıp 5 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin Mantar sosunu ocaktan alın Yahni pişince çukur bir fırın kabına uzun şeritler halinde doğranmış milföy hamurlarını koyup üzerine pişmiş eti ilave edip 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin Fırından çıkan kabı servis tabağına ters çevirin ve yanına mantar sosunu dökün, domates dilimleriyle servis yapın |
|