![]() |
Soslu Barbunya Balığı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Barbunya Balığı TarifiSoslu Barbunya Balığı Tarifi Malzeme
![]() Yapılışı: Fırınımızı 180 derecede ısıtalım ![]() Temizlenmiş olan balıkları, kâğıt havlu arasında kurutalım ![]() 1 su bardağı unun içine tuz ile karabiberi katarak harmanlayalım ve balıkları una bulayalım ![]() Yağımızı derin bir tencere içerisinde ısıtalım ve yaklaşık 3 – 4 dakika altın rengi olana kadar balıkları kızartalım ![]() Balıkları peçete üzerinde fazla yağlarını almak üzere bekletelim ![]() Şimdi sıra geldi sosumuzu yapmaya ![]() ![]() ![]() Sos kaynamaya başlayınca tüm malzemeleri ilave ederek birkaç dakika tatların birleşmesi için karıştıralım ve ateşi kapatalım ![]() Kızarmış balıkları cam bir fırın tepsisi içine dizelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|