![]() |
Çoban Güveci Tarifi ( Hırvatistan ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çoban Güveci Tarifi ( Hırvatistan )Çoban Güveci Tarifi ( Hırvatistan ) 1 kg ![]() 2 baş soğan 3 çorba kaşığı un 1 yumurta 3/4 su bardağı sıcak su 1 su bardağı konserve domates suyu 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı Vegeta veya kuru sebze tozu 2 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı toz acı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı karabiber bir tutam tuz 4 çorba kaşığı sıvıyağ Derin bir kapta unu, bir tutam tuz ve yumurta ile karıştırın, bir tatlı kaşığı Vegeta ilave edin, tekrar karıştırarak kıvamlı bir hamur haline getirin ![]() Soğanları temizleyip ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etlerin piştiğini kontrol ettikten sonra, hazırladığınız hamurdan kaşığın burnu ile serçe parmağın yarısı kadar lokmalar alarak pişen etin suyuna atın ![]() ![]() ![]() Daha sonra geniş bir servis kabına alarak sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|