Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilihtası, hamsi, tarifi

Hamsi Çilihtası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Çilihtası Tarifi



Hamsi Çilihtası Tarifi

Malzeme
  • 15 Adet Ayıklanmış Hamsi
  • 5 Adet Pazı Yaprağı
  • 2 Adet Taze Soğan
  • 1 Su Bardağı Mısır unu
  • 1/2 Su Bardağı Su
  • 1 Çay Kaşığı Tuz



Yapılışı:
Taze soğanları ve pazı yapraklarını yıkayalım Taze soğanları 2-3 milimetre genişliğinde, pazıları ise 1er santimetre genişliğinde doğrayalım Ve hepsini geniş bir kabın içine alalım Bu arada hamsileri de ayıklayalım Kılçıklarını da çıkarıp iyice yıkayalım Suyunu süzdürelimAyıklanmış hamsileri, mısır ununu, tuzu ve suyu da taze soğan ve pazının bulunduğu kaba alalımİyice karıştıralım ve akıcı bir harç elde edelimGenişçe bir tavaya az miktarda sıvı yağ dökelim ve kızdıralım Harçtan iki kepçe kadar alıp, tavaya yayalım Önlü arkalı pişirelim Harç bitene kadar bu işleme devam edelim Artık Hamsi Çilihtamız servise hazır

Hamsi çilihtasının tavada çevrilmesi zor olduğundan bir kapak yardımıyla çevirmenizi tavsiye ederiz, aksi takdirde dağılır Dilerseniz, mücver gibi küçük parçalar halinde de kızartıp servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.