Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
içli, irok, kızartma, köfte, mardin, tarifi

Kızartma İçli Köfte Tarifi ( İrok ) (Mardin )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızartma İçli Köfte Tarifi ( İrok ) (Mardin )



Kızartma İçli Köfte Tarifi ( Irok ) (Mardin )



60 köfte için MALZEMELER:
1 kg ince bulgur
500 gram çiğköftelik dana eti (ismeyt)
500 gram kıyma
3 yumurta
50 gram kişniş
50 gram margarin
4 adet soğan (orta büyüklükte)
1 demet maydanoz
1 demet tere
Kabartma tozu
Zeytinyağı

İÇ HAZIRLAMA: İnce ince doğranan soğanlar ve kıyma, margarinle beş dakika kavrulur ve ateşten alınır, ince kıyılmış maydanozlar eklenip karıştırılır
HAMUR HAZIRLAMA: ince bulgura biraz su serpilir ve bekletilir Dana eti dövülerek çiğköftelik hale getirilir Bulgura eklenir ve iyice yoğrulur Et ve bulgur bir hamur haline geldikten sonra kişniş, yumurta ve kabartma tozu da eklenip biraz daha yoğrulur Hamur, ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır Her parça elle yumurta şeklinde açılır, hazırlanan iç doldurulur ve ağzı sıkıca kapatılır İki el arasında, tam ay biçiminde düzgün bir şekil verilir ve kızartılır Tere ile servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.