Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, dolması, pastırmalı, piliç, tarifi

Pastırmalı Piliç Budu Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Piliç Budu Dolması Tarifi



Pastırmalı Piliç Budu Dolması

4 piliç budu
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 soğan (doğranmış)
4 çorba kaşığı tane konserve mısır
bir tutam biberiye
1/2 tatlı kaşığı adaçayı (kıyılmış)
1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
30 g pastırma (ince dilimlenip, çemeni alınmış)
60 g dilpeyniri (tercihen yarım yağlı küçük küpler halinde kesilmiş)
2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

Harcı hazırlamak için, tereyağını bir tencereye koyup,
tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin Eriyince soğanları koyup, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Mısır taneleri, biberiye ve adaçayını katıp, 4 dakika pişirdikten sonra, tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek, bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, karışımı bütün suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, bir kâseye aktararak, ılınmaya bırakın Sonra dilpeynirleri ve pastırmaları ekleyip, iyice karıştırın
Piliç butlarını şişkin bölümleri üste gelecek biçimde mutfak tezgâhına yerleştirip, butlardan birini kemiğinin sonundan başlayarak, küçük keskin bir bıçakla eklem yerine ulaşana kadar yarın Eti koparmamaya dikkat ederek kaldırıp, altındaki kemiği eklem yerinden başlayarak çekip çıkarın Aynı işlemleri öbür butlarla da yineleyip, bütün butların kemikleri çıkarılınca, kemiklerin çıktığı yarığı her iki yana doğru genişleterek, birer cep yapın
Hazırladığınız ceplere tenceredeki pastırmalı harcı doldurup, etleri harçların üstüne doğru kapatarak, açılmaması için iğne - iplikle dikin Fırınınızı 180 °C'a ısıtın
Ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca, piliç dolmalarını yerleştirip, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (4 dakika) kızartın Altüst edip, öbür yüzlerini de 2 dakika kızarttıktan sonra, tavayı ateşten alarak, delikli spatulayla ateşe dayanıklı bir kaba çıkarın Tavadaki sıvının yüzeyindeki yağları kaşıkla alıp, karışımı kaptaki piliç dolmalarının üstüne boşaltın Kabı fırına verip, piliç dolmalarını 20 dakika pişirdikten sonra, kabı fırından alarak, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.