![]() |
Pastırmalı Piliç Budu Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı Piliç Budu Dolması TarifiPastırmalı Piliç Budu Dolması 4 piliç budu 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 1 soğan (doğranmış) 4 çorba kaşığı tane konserve mısır bir tutam biberiye 1/2 tatlı kaşığı adaçayı (kıyılmış) 1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 30 g pastırma (ince dilimlenip, çemeni alınmış) 60 g dilpeyniri (tercihen yarım yağlı küçük küpler halinde kesilmiş) 2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı Harcı hazırlamak için, tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piliç butlarını şişkin bölümleri üste gelecek biçimde mutfak tezgâhına yerleştirip, butlardan birini kemiğinin sonundan başlayarak, küçük keskin bir bıçakla eklem yerine ulaşana kadar yarın ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız ceplere tenceredeki pastırmalı harcı doldurup, etleri harçların üstüne doğru kapatarak, açılmaması için iğne - iplikle dikin ![]() ![]() Ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|