![]() |
Ali Nazik Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Nazik Kebabı TarifiAli Nazik Kebabı Tarifi MALZEMELER 200 gr yarım yağlı kıyma 2 adet patlıcan 250 gr süzme yoğurt 1 adet yeşilbiber 7-8 dal maydanoz 100 gr tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Patlıcanları fırında közleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ali Nazik Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Nazik Kebabı TarifiAli Nazik Kebabı Malzemeler: 250 gr ![]() 3 adet bostan patlıcan 250 gr süzme yoğurt 2 adet yeşilbiber 4 diş sarımsak 1 demet maydanoz 3 kaşık tereyağı tuz kırmızıbiber ![]() Patlıcanlar harlı ateşte közlenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ali Nazik Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Nazik Kebabı TarifiAli Nazik Tarifi MALZEMELER: 1 kg ![]() 400 gr koyun budundan çekilmiş kıyma 100 gr sadeyağ 1-2 sivri biber 2-3 diş dövülmüş sarımsak Süzülmüş yoğurt (patlıcanın yiyeceği kadar) HAZIRLANIŞI: Patlıcan, ekmek fırınında közlenir, kabukları soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Ala naziğin şimdilerde domateslisi de yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ali Nazik Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Nazik Kebabı TarifiAli Nazik Tarifi MALZEMELER 200 gr yarım yağlı kıyma 2 adet patlıcan 250 gr süzme yoğurt 1 adet yeşilbiber 7-8 dal maydanoz 100 gr tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Patlıcanları fırında közleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ali Nazik Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Nazik Kebabı TarifiAli Nazik Kebabı Tarifi 4 adet bostan patlıcanı 500 g kuzu kuşbaşı 2 diş sarımsak 2 su bardağı süzme yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tutam pul biber 1 tutam karabiber 1/2 limon Öncelikle bostan patlıcanları ocağın üzerinde veya fırında közlenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ali Nazik Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Nazik Kebabı TarifiAli Nazik Kebabı Tarifi Malzemeler 4 orta boy patlıcan (çekirdeksiz) 200 gr ![]() 2 orta boy domates 2-3 sivri biber 4-5 diş sarımsak 3 çorba kaşığı sıvı yağ (kıyma için) 250 gr ![]() tuz karabiber kırmızıbiber 3 çorba kaşığı sıvı yağ (patlıcanlar için) Patlıcanları çatalla 4-5 yerinden delerek ocak ateşinde arkalı i önlü közleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ali Nazik Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Nazik Kebabı TarifiAli Nazik Tarifi 200 gr yarım yağlı kıyma 2 adet patlıcan 250 gr süzme yoğurt 1 adet yeşilbiber 7-8 dal maydanoz 100 gr tereyağı 1 çay kaşığı kirmızıbiber Patlıcanları fırında közleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ali Nazik Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Nazik Kebabı TarifiMalzemeler 3 adet patlıcan 300 gr kadar kıyma 1 adet yeşil biber 1 adet büyük domates 1 kaşık salça tuz karabiber,pulbiber 1/2 fincan sıvıyağ 1 küçük kurusoğan 1 büyük kase yoğurt ( süzmede olabilir tercihe bağlı) 2 diş sarımsak üzeri için ince kıyılmış maydanoz tırnak pide ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı Közlediğimiz patlıcanlarımızı ( ister fırında,ister ocakta,ister közde en güzeli közde ama) ince ince kıyıyoruz ve sarımsak eklediğimiz yoğurdumuzla karıştırıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazdan közleyip dondurucuya koyduğunuz patlıcanlarınız varsa onlarlada yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|