![]() |
Bulgurlu Kuzu Güveci Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgurlu Kuzu Güveci TarifiBulgurlu Kuzu Güveci Tarifi Pilavı: 500 gram bulgur 4 çorba kaşığı tepeleme yağ 1 adet ince kıyılmış iri soğan 2 adet halka kesilmiş, soyulmuş, ince kıyılmış sivribiber 2 adet iri domates 1 çorba kaşığı tuz 4 su bardağı kaynar et suyu 8 adet soyulup ortadan yarılmış küçük boy domates 4 adet dolma biber Eti: 2 çorba kaşığı tepeleme yağ 1 tatlı kaşığı tuz 4 adet iri soğan 4 su bardağı su 4 adet iri domates 1 kilo kuzu eti (but, böbrek yatağı veya kol; 5 parça) 1/2 çay kaşığı kırmızıbiber 1) Küçük bir tencereye 1 kaşık yağı koyup kızdırınız ![]() ![]() 2) İçine domatesi ilâve ediniz ![]() ![]() ![]() 3) Küçük bir tavaya, kalan 1 kaşık yağı koyup kızdırınız ![]() ![]() 4) Tenceredeki salçalı suya ilâve edip tam kaynarken üzerinde toplanan köpükleri alıp atınız ![]() 5) Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte 1,5 saat pişiriniz ![]() 6) Bulguru temizleyip yıkayınız ![]() ![]() 7) Bir tencereye yağı ve soğanı koyup soğanlar sarı bir renk alıncaya kadar 3-4 dakika kavurup bulguru ilâve ediniz ![]() 8) Kevgirle karıştırarak 5 dakika kavurup yeşil biberi ve ince kıyılmış domatesleri koyup bir kere karıştırınız ![]() 9) Tuzunu ve kaynar olarak et suyunu ilâve ediniz ![]() 10) Kuvvetli ateşte karıştırarak 2 dakika kaynatıp ağır ateşe veya fırına, kapağını kapatarak ağır ateşe veya fırına yerleştirip 10 dakika pişiriniz ![]() 11) Fırından çıkarıp 10 dakika demlendiriniz ![]() 12) Sonra bir güvecin altına pilavı serip üzerine sıra ile etleri diziniz ![]() 13) Etlerin üzerine yarımşar domatesleri dizip 3-4 dakika fırına sürüp hemen servis yapınız ![]() 14) Yanında ayrıca etin sosunu servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|