![]() |
Baharatlı Piliç Kanadı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Piliç Kanadı TarifiBaharatlı Piliç Kanadı 12 piliç kanadı (uçları kesilmiş) 5 defne yaprağı (ufalanmış) 1/2 tatlı kaşığı kimyon 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber (miktar, isteğe bağlı olarak biraz azaltılabilir) 1/2 tatlı kaşığı kişniş 4 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 1/2 tatlı kaşığı toz hardal 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber 3/t tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) Piliç kanatlarını fazla yağlarını bırakmaları için 10 dakika kaynar suda haşlayıp, sularını süzdürerek, bir kenarda soğumaya bırakın ![]() ![]() Defne yaprağını havanda döverek toz haline getirip, kimyon, pul kırmızıbiber, kişniş, sarımsaklar, hardal, kırmızıbiber, kekik ve tuzu ekleyerek, yaklaşık 10 dakika dövün ![]() ![]() Mutfak fırçasıyla hertavuk kanadının her iki yanına da baharatlı hamurdan sürüp, kanatları bir fırın tepsisine dizin ![]() Tepsiyi fırına verip, tavuk kanatlarını derileri kıtır kıtır kızarıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirdikten sonra, tepsiyi fırından alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|