![]() |
Sarımsaklı Haşlama Köfte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarımsaklı Haşlama Köfte TarifiSarımsaklı Haşlama Köfte Tarifi Malzemeler Köfte için: 2 su bardağı köftelik bulgur 1 yemek kaşığı biber salçası 1 fincan irmik 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 tutam kimyon 1 fincan un 1 adet limon Sosu için: 2 yemek kaşığı domates salçası 5 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 1-2 tutam maydanoz Hazırlanışı: Derin bir kapta bulgur, irmik ve tuz karıştırılır, su da ilave edilerek 15 dakika kadar dinlendirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sos için teflon tavada zeytinyağı iyice kızdırılarak ince kıyılmış sarımsaklar pembeleşinceye kadar yağda sotelenir ![]() ![]() Köfteler servis tabağına yerleştirildikten sonra üzerinde sos gezdirilerek ve isteğe göre maydanoz da konularak sıcak servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sarımsaklı Haşlama Köfte Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarımsaklı Haşlama Köfte Tarifi1 kg bulgur 2 su bardağı un 1 su bardağı irmik 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı salça 1 baş sarmısak 1 adet domates 1 çay bardağı sıvıyağ 1 tutam maydonoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Bulgur, irmik geniş bir kabın içerisinde sıcak suyla ıslatılıp yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|