![]() |
Kuzu Mesire Güveci Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Mesire Güveci TarifiKuzu Mesire Güveci Tarifi 1 kilo kuzu eti (kemiksiz böbrek yatağı veya kol) 4 adet iri domates 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon 2 bağ dereotunun yaprakları 1 kahve fincanı biberiye 2 diş piyaz doğranmış sarımsak 16 adet taze patates 16 adet yeşil soğan 4 adet sivribiber 1) Malzemeyi alacak güveci tamamen yağlayınız ![]() ![]() 2) Patatesleri hazırlayınız ![]() ![]() 3) Yeşil taze soğanların başını kesip, yeşil kısmının yarısını keserek soyunuz ve 3'e bölünüz ![]() 4) Sivribiberlerin saplarını kesip 3'e bölünüz ![]() 5) Domatesleri hazırlayınız ![]() 6) Patatesleri ve soğanları yıkanmış, susuz olarak etin üzerine ilâve ediniz ![]() 7) Yağ hariç bütün malzemeyi ilâve ettikten sonra yağı eritip üzerine 8) Güvecin üzerinden yarısına kadar sarkan yuvarlak kesilmiş 3 adet yağlı kâğıdı kapayıp bir sicimle sıkıca bağlayınız ![]() ![]() 9) Kâğıdın üstten yanmaması için varsa 1 adet yaldız kâğıdı, yoksa kapak kapatıp 2,5 saat pişirip hemen servis yapınız ![]() Not: Taze patates bulunmadığı zaman 4 adet orta boy patates; taze soğan bulamazsanız arpacık soğanı koyunuz ![]() |
![]() |
![]() |
|