![]() |
Kırmızı Turplu Piliç Göğsü Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Turplu Piliç Göğsü TarifiKırmızı Turplu Piliç Göğsü 4 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanıp, kanatların ikinci eklem yerinden kesilmiş) 1/4 tatlı kaşığı tuz 6 iri kırmızı turp (ince dilimlenmiş) 1 su bardağı sirke 1/2 Çorba kaşığı tarhun bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 çorba kaşığı bal Piliç göğüslerinin her iki yüzlerine tuzu serpip, keskin bir bıçakla her göğsün pürüzsüz bölümünde 2'şer cm aralıklarla, 1 'er cm derinliğinde verevine yarıklar açın ![]() ![]() Sirke, tarhun, karabiber ve balı bir tencerede karıştırıp, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı 2 dakika pişirin, iyice karıştırıp, tencereyi ateşten alın ve karışımı tabaktaki göğüs etlerinin üstlerine boşaltın ![]() ![]() Bekletme süresinin bitimine doğru fırınınızın ızgarasını yakın ![]() ![]() Tel ızgarayı fırın ızgarasının 8 -10 cm altına verip, göğüs etlerini 4 dakika ızgara edin (arada 1 kez, üstüne tabakta kalan karışımı gezdirin) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|